Dag van de agrarische huisvesting nadert

Op dinsdag 28 november 2023 organiseren Glastuinbouw Nederland, LTO en Greenports Nederland de Dag van de agrarische huisvesting. Het thema van deze tweede editie is ‘Optimisme’. 

In de land- en tuinbouw is er een groot tekort aan kwalitatieve huisvesting voor internationale werknemers. Werkgevers investeren graag in goede huisvesting, maar gemeenten worstelen juist met het bieden van ruimte voor deze huisvesting. In 2023 is een reeks van werkbezoeken aan agrarische huisvestingslocaties geweest. Tijdens deze bezoeken zijn gemeenten, provincies, ondernemers en agrarische bestuurders met elkaar in gesprek gegaan over hoe je gezamenlijk tot passende oplossingen kunt komen.

Er komt beweging in dit dossier: er heerst optimisme. Vandaar dat ‘optimisme’ het thema is van deze tweede editie van de Dag van de agrarische huisvesting. Tijdens de Dag van de agrarische huisvesting halen we het net op: hoe ver zijn we in het realiseren van voldoende en kwalitatieve huisvesting? Waar is bij alle betrokkenen nog behoefte aan? Tijdens deze dag worden er verschillende activiteiten voor zowel ondernemers, agrarische bestuurders als gemeenten georganiseerd.

Direct aanmelden

Bij internationale medewerkers bied je werk aan en goede huisvesting. Een vraagstuk waar we in onze sector hard aan werken. Wij hebben gezamenlijke normen voor huisvesting en werken met een keurmerk. Leden van Glastuinbouw Nederland bieden uitsluitend gecertificeerde huisvesting aan. Internationale medewerkers en huisvesting zijn speerpunten in onze Human Capital Agenda.

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024