De toekomst van ons pensioen

Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld, zo roepen we vaak zelf. Is dat ook nog zo nadat per 1 juli de nieuwe pensioenwet in werking is getreden? Die nieuwe wet was nodig om het vertrouwen van ook jongeren in het stelsel te verstevigen. Hun angst: nu premie betalen en straks met een leeg fonds zitten?

In de wet toekomst pensioenen staan de regels voor het nieuwe pensioenstelsel en de regels hoe we overgaan van het huidige pensioenstelsel naar het nieuwe pensioenstelsel.
In het vakblad Groente & Fruit gaat Ton van der Scheer in op de nieuwe pensioenwet en wat dit betekent voor ons pensioenfonds en onze pensioenregeling. Voor dit artikel zijn de onderhandelaren Leo van Beekum namens FNV en Hans Koehorst namens LTO geïnterviewd. Abonnees kunnen het artikel teruglezen via deze link.

Nog meer informatie
Sociale partners spreken in deze fase over de invulling van de nieuwe pensioenregeling. Begin juli heeft Hans Koehorst belangrijke uitgangspunten van werkgevers in het werkgeversjournaal toegelicht. Dit is terug te kijken via de bijgevoegde link.
Samen met het pensioenfonds BPL Pensioen zijn er de komende jaren nog de nodige zaken te regelen voor de overstap naar een nieuwe pensioenregeling kan worden gemaakt. Op de pagina de toekomst van ons pensioen van BPL staat wat er verandert en gelijk blijft én de planning van ons pensioenfonds.

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024