"Digitalisering is een middel en geen doel"

Van gevoel naar data, van subjectieve interpretatie naar algoritmes en van handmatige actie naar robotica en systeemgestuurd ingrijpen; digitalisering van de teelt biedt kansen. Tegelijkertijd doet iedere teler er goed aan niet lukraak maar wat te gaan meten en is het daarentegen zaak digitalisering niet tot een doel op zich te maken. Dat bleek tijdens het DigitaliseringsEvent in Gameren.

Op 4 oktober vond de tweede editie van het DigitaliseringsEvent plaats. De bijeenkomst wasbestemd voor tuinbouwondernemingen die willen starten met digitalisering op hun bedrijf, of al de eerste stappen daarvoor hebben gezet. De bijeenkomst was een initiatief vanuit ‘Versnellen Groene Digitalisering in de Glastuinbouw’. In dit project werkt een groot aantal partijen uit de tuinbouw samen aan het versnellen van de toepassing van digitalisering: Zentoo, Delphy, Greenport West-Holland, Glastuinbouw Nederland, Inholland en Priva. Ga naar de website Groenedigitalisering.nl

Workshops
Klaas van Egmond van Delphy zette het thema 'Grip op de winter door digitalisering' neer, Carl van Oosten van AgroEnergy gaf een inkijkje in de ontwikkelingen op de energiemarkten en chrysantenteler David van Tuijl deelde zijn visie op en ervaringen met digitalisering. Vervolgens konden bezoekers deelnemen aan een aantal workshops. Die gingen over Verdamping en digitalisering, de Keuze is reuze in het assortiment sensoren, Het Nieuwe Telen, Slim omgaan met energie, Digitalisering Chrysantenteelt en Meetwaarden van sensoren lezen en Autonoom telen.

Lees het verslag op Bloemenplantennieuws

Bloemenplantennieuws

Glastuinbouw Nederland - © 2024