‘Een nuttige opleiding die aansluit bij de dagelijkse praktijk’

Kayleigh Ammerlaan, van potplantenbedrijf Amerlaan The Green Innovator in Pijnacker, is in februari gestart met de Brancheopleiding Glastuinbouw. In een video van Kasgroeit vertelt zij enthousiast over haar motivatie en de toegevoegde waarde van de brancheopleiding voor haar ontwikkeling: “Het leuke van de brancheopleiding is dat je de kennis zeker gaat gebruiken."

De Brancheopleiding is zeer praktijkgericht, omdat deze wordt ingericht op basis van vraagstukken uit  het bedrijf. Zo is de opleiding nuttig voor de werkgever en leert de medewerker de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen in de eigen organisatie. Meer informatie is te lezen op de website van Kasgroeit.

Twee richtingen
De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is verdeeld over vier blokken. De snelle beleidsmatige en technologische ontwikkelingen in de sector vragen om steeds andere competenties van vooral leidinggevenden en teeltspecialisten. De brancheopleiding kent daarom twee richtingen: Bedrijfsvoering en Teelt. 
Op dinsdag 31 augustus wordt er een webinar georganiseerd over de Brancheopleiding waarin geïnteresseerden meer informatie krijgen over de inhoud en toegevoegde waarde van de brancheopleiding.

Klik hier voor de video met Kayleigh Ammerlaan op het YouTube-kanaal van Kasgroeit.

Het formulier voor het opvragen van meer informatie over de brancheopleiding is hier te vinden.

Eva Cordewener (Kasgroeit)

Glastuinbouw Nederland - © 2024