Evaluatie SDE++ realisatie zonder SDE++ subsidie

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) voert Trinomics de evaluatie uit van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) voor de periode 2020 t/m 2022. Informatie uit de praktijk wordt zeer op prijs gesteld. Om die reden is een enquête uitgezet.

Als onderdeel van de evaluatie is Trinomics geïnteresseerd in projecten die, ondanks dat ze geen SDE++ subsidie hebben ontvangen terwijl de gebruikte technieken wel onder de regeling vallen, toch zijn gerealiseerd. Voor de evaluatie van de SDE++ regeling willen ze namelijk idealiter resultaten van projecten met SDE++ subsidie vergelijken met de uitkomsten van projecten zonder SDE++ subsidie. Input van ondernemers is hiervoor van grote waarde. Deelname aan deze enquête wordt daarom zeer op prijs gesteld. De gegevens die worden ingevuld in de enquête blijven volledig vertrouwelijk. Het invullen duurt circa 10 minuten. De antwoorden worden anoniem gegeven. Trinomics voegt de antwoorden samen voordat deze met EZK gedeeld worden.

Versie RVO
Ondernemers waarvan één van hun projecten al een SDE++ subsidiebeschikking heeft, hebben in de periode tussen 11 en 19 juli mogelijk van RVO al een uitgebreidere versie van deze enquête ontvangen. In dat geval is het verzoek om deze enquête te negeren en de uitgebreidere versie van de enquête van RVO in te vullen, voor zover dat nog niet is gedaan. Deze uitgebreidere enquete is hier te vinden.

Voor vragen kan contact worden opgenomen via dit emailadres

Alexander Formsma

Glastuinbouw Nederland - © 2024