Gewasbescherming met voorschriften gestapeld gebruik tot 6 oktober 2022 opmaken

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft het stapelen van vier werkzame stoffen (abamectine, deltamethrin, esfenvaleraat en chlorantraniliprole) beperkt vanwege de ongewenste milieueffecten. Deze nieuwe gebruiksvoorschriften moeten bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het oppervlaktewater en mogelijk verdere beperkingen van toelatingen voorkomen.

De opgebruiktermijn van gewasbeschermingsmiddelen met voorschriften voor gestapeld gebruik eindigt op 6 oktober 2022. Voor meer informatie over het besluit van het Ctgb kan de QR-code op de website van de NVWA worden gescand.
De voorschriften hebben mogelijk consequenties voor de gewasbeschermingspraktijk; daarbij is een verdere inzet op Integrated Pest Management of geïntegreerde gewasbescherming (IPM) nodig. De NVWA gaat in 2023 toezicht houden op de nieuwe gebruiksvoorschriften.

Meer informatie
Consumenten en bedrijven kunnen voor vragen of meer informatie contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).

Zie ook het onderstaande artikel en relevante webpagina's:
https://www.ctgb.nl/actueel/nieuws/2021/07/29/ctgb-neemt-maatregel-tegen-stapelen

https://www.nvwa.nl/onderwerpen/gewasbescherming

https://www.nvwa.nl/natuur-en-milieu

 

 

Jorrit Koeman

Glastuinbouw Nederland - © 2024