Gewascoöperatie Lelie opgericht

Met de ondertekening van de oprichtingsakte door leliebroeiers John van Ruijven en Paul Sonneveld op donderdag 17 december 2015 is de gewascoöperatie Lelie een feit. De landelijke commissie Lelie van LTO Glaskracht Nederland nam afgelopen voorjaar het initiatief om de gewascoöperatie op te richten.

Iets meer dan 106 hectare heeft zich inmiddels aangesloten bij de gewascoöperatie Lelie. Bedrijven die nog niet deelnemen kunnen dat als nog doen. De wens en het streven binnen de landelijke commissie Lelie is dat een zo groot mogelijk oppervlakte lid is van de gewascoöperatie.

De deelnemende bedrijven betalen € 400 per hectare per jaar. De focus in het onderzoek ligt het komend jaar met name op plantgezondheid, vooral op de plagen trips en luis. De leden van de gewascoöperatie kunnen altijd knelpunten in de teelt doorgeven. Tijdens de eerste officiële Algemene Ledenvergadering op 21 januari 2016 wordt verder invulling gegeven aan de richting en uitvoering van het onderzoek.

Het bestuur van de gewascoöperatie bestaat uit: John van Ruijven (voorzitter) en Paul Sonneveld (secretaris/penningmeester).

Dit is de dertiende gewascoöperatie die is opgericht onder de vlag van LTO Glaskracht Nederland.

Op de foto (v.l.n.r.): Paul Sonneveld (Passion for Lilies) en John van Ruijven (Kwekerij Qualily).

Glastuinbouw Nederland - © 2022