Glastuinbouw in de media: brede aandacht voor Energieconvenant

Voor de ondertekening van het energieconvenant op woensdag 30 november was, uit praktische overwegingen, maar beperkt pers uitgenodigd. Toch kreeg het moment volop aandacht in de media, zowel algemene als vakpers. De ministers Adema van LNV en Jetten van Klimaat & Energie, staatssecretaris Van Rij van Financiën, Adri Bom-Lemstra namens Glastuinbouw Nederland en Stefanie Miltenburg namens Greenports Nederland zetten hun handtekening onder het Convenant Energietransitie Glastuinbouw 2022-2030.

De partijen gaan werken aan maatregelen voor energiebesparing en verduurzaming die noodzakelijk zijn voor een gezonde en renderende glastuinbouw. Na de ondertekening ging Adri Bom-Lemstra voor de microfoon van BNR Nieuwsradio in op het belang van het convenant. “Overheid en sector geven met het convenant aan dat samenwerking een voorwaarde is voor de ingewikkelde opgave die de energietransitie is. Door samen te werken kunnen kennis, inzet en het innovatief vermogen van de sector worden benut en ondersteund en kan de juiste balans worden bereikt tussen het stimuleren en prikkelen van ondernemers om de CO2-emissie van de sector omlaag te brengen. Daarbij rekenen we op een stabiel beleid van de overheden, alleen dan kan de sector goede plannen maken en in beweging komen.”

  • Klik hier om het fragment van BNR Nieuwsradio terug te luisteren. Het is het eerste onderwerp in de uitzending van 14.00 uur.
  • Klik hier voor de berichtgeving van Nieuwe Oogst. Het bericht op Goedemorgen staat hier. Dit is de weergave van Groentennieuws/BloemenPlantennieuws. Deze link verwijst naar het bericht van vakblad Groenten & Fruit. Ditzelfde bericht is ook te lezen op de website van Vakblad voor de Bloemisterij.

In de bijlage is een PDF te vinden van het artikel op Energeia (het energieplatform van het Financieel Dagblad).

(Foto Rutger Lommerse, Greenports Nederland)

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024