Glastuinbouw in de media: WNL bezoekt Gerbera United in aanloop naar Kom in de Kas

Om de nadruk te leggen op innovatie, automatisering en robotisering zette Glastuinbouw Nederland in de aanloop naar Kom in de Kas gerberateler Gijsbert Verboom van Gerbera United in de schijnwerpers. Het nieuwsbericht op de publieke website en het daaraan gekoppelde persbericht leidde tot aandacht in het regiokatern van het Algemeen Dagblad én tot een bezoek aan de teeltlocatie in Nootdorp van WNL-programma Goedemorgen Nederland.

Het item van WNL over Kom in de Kas 2024 begint met beelden in een rozen- en tomatenkas en toont ook dronebeelden van kassen met belichting. Via geautomatiseerd intern transport en een drone boven de gerbera's wordt de aandacht verlegd naar het bedrijf van Gijsbert Verboom van Gerbera United. Op locatie Nootdorp legt hij niet alleen uit wat de laatste innovaties zijn op zijn bedrijf, maar benadrukt hij ook de meerwaarde van Kom in de Kas. Als een ware ambassadeur van de glastuinbouw benoemt hij de stappen die de sector zet in de energietransitie, maar ook op gebied van robotisering. "Dat willen we de bezoekers laten zien tijdens Kom in de Kas, in de hoop dat ze die ervaringen mee naar huis nemen en het positieve verhaal van onze sector verder uitdragen", aldus Gijsbert voor de camera van Goedemorgen Nederland.

Het item is te bekijken via deze link. De uitzending begint na de reclames. Kom in de Kas en Gerbera United komen aan bod van minuut 8:10 tot 9:30.

Zie bijlage voor de reportage over Gerbera United op de publieke website van Glastuinbouw Nederland.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024