Het is weer de hoogste tijd voor de Go Go Greenweek!

Glastuinbouw Nederland vindt het belangrijk om scholieren, die op zaterdag en tijdens vakanties werkzaam zijn op glastuinbouwbedrijven, te laten zien wat de sector te bieden heeft als potentiële werkgever in de toekomst. Het project Go Go Greenhouse biedt bedrijven daar handvatten voor. Ervaring leert dat veel jongeren niet kiezen voor een baan in de glastuinbouw, omdat hun beeld van de sector niet of onvoldoende klopt met de werkelijkheid.

Jongeren denken vaak primair aan productiewerk. Dat maakt dat ze nog geen ambassadeur van de sector zijn. Zonde, want juist voor de vele niet-productiebanen zijn nu en in de toekomst mensen nodig met kwaliteiten en opleidingen die aansluiten bij de moderne glastuinbouw. “Scholieren die voor hun bijbaan nu al op een glastuinbouwbedrijf rondlopen, zijn het laaghangende fruit”, zegt projectleider Agnes van den Berg. Zij roept ondernemers op om tijdens de komende meivakantie – van 30 april tot 7 mei – mee te doen aan de Go Go Greenweek. “Laat de jongeren zien wat de mooie glastuinbouwsector als toekomstig werkgever te bieden heeft. We moeten ervoor zorgen dat scholieren weten wat er te koop is. Ze positief laten denken en praten - met vrienden en ouders - over onze sector, om het imago van de glastuinbouw onder de jeugd te verbeteren. Met mogelijk gemotiveerde toekomstige medewerkers.”

Ervaringen deelnemers
Glastuinbouw Nederland organiseert om die reden wederom de Go Go Greenweek, als onderdeel van de campagne Go Go Greenhouse. Het informeren en inspireren van scholieren in de eerste week van mei kan op vele manieren. Variërend van het eigen inspirerende ondernemersverhaal, het laten meedraaien van scholieren met een andere collega, het uitnodigen van een klant of leverancier, een brainstorm over een actueel bedrijfsvraagstuk, tot een gesprek over ambities, interesses en toekomstplannen van de scholieren. “Op de website www.GoGoGreenhouse.nl staan nog meer suggesties en ideeën om in die week met je scholieren te doen”, zo voegt Agnes daar aan toe. “Daar staan ook de ervaringen van bedrijven die al eerder hebben meegedaan aan de Go Go Greenweek, of andere activiteiten in het kader van Go Go Greenhouse.”

Meer informatie
Zowel in aanloop naar, als terugkijkend op de Go Go Greenweek krijgen de deelnemende bedrijven een podium in de lokale media, op de website en in de nieuwsmail van Glastuinbouw Nederland en wellicht ook in een van de vakbladen of nieuwssites voor de glastuinbouw. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich tot half april aanmelden via: GoGoGreenhouse@spam-protectglastuinbouwnederland.nl. Uiteraard kunnen scholieren de Go Go Greenweek ook zelf onder de aandacht brengen bij hun werkgever in de glastuinbouw.
Neem voor vragen of meer informatie contact op met projectleider Agnes van den Berg, telefoon: 06 288 892 34.

Op de foto: Een rondleiding bij Together2Grow tijdens een eerdere editie van de Go Go Greenweek.

Daniëlle Clarke

Glastuinbouw Nederland - © 2024