Het plantenpaspoort krijgt een nieuw gezicht

Naktuinbouw organiseert 19 en 20 september bijeenkomsten over het plantenpaspoort nieuwe stijl en over wat er op u afkomt in verband met de Brexit. Daarnaast wordt uitleg gegeven over e-CertNL. De bijeenkomsten vinden plaats op 19 september in Tiel en op 20 september in Roelofarendsveen en duren van 16.30 tot 20.00 uur (inclusief eenvoudige maaltijd).

Inschrijven voor de bijeenkomsten kan via https://www.naktuinbouw.nl/informatiebijeenkomst

Het plantenpaspoort is al jaren een vertrouwd begrip. Toch gaat er iets veranderen. Per 14 december 2019 krijgt u te maken met nieuwe EU-wet- en regelgeving rondom de plantenpaspoortplicht: de EU-Plantgezondheidsverordening. De nieuwe verordening zorgt ervoor dat het plantenpaspoort makkelijker herkenbaar is en dat bij besmettingen de mogelijke bron makkelijker te traceren is. Bekijk de website van Naktuinbouw voor vraag en antwoord over de plantenpaspoortplicht, registratie en het uiterlijk van het nieuwe plantenpaspoort.

Bent u klaar voor de Brexit?
Drijft u handel met het Verenigd Koninkrijk of bent u van plan dat te gaan doen? Wilt u dan dit formulier van Naktuinbouw invullen?

Naktuinbouw

Glastuinbouw Nederland - © 2024