In de media: Glastuinbouw Nederland luidt noodklok over gasprijs

De situatie rond de energieprijzen is nijpend voor glastuinbouwondernemers en leek deze week alleen maar erger te worden. Dat was de boodschap die voorzitter Adri Bom-Lemstra nadrukkelijk heeft uitgedragen richting overheid, regionale en landelijke pers. Dat leverde de nodige media-aandacht op en dat kan alleen maar helpen in het overleg met de overheid na het kerstreces.

Waar mogelijk probeert het communicatieteam van Glastuinbouw Nederland ook telers aan de media te koppelen. Doel is om de zorgelijke situatie in de sector zo concreet mogelijk in beeld te brengen. Zo kwam Elsbeth Prins van P.P. Orchideeen, samen met Adri Bom-Lemstra, aan het woord in de Financiele Telegraaf. Vanwege copyrights is dat artikel alleen te lezen voor abonnees van de Telegraaf.

Energiespecialist Alexander Formsma van Glastuinbouw Nederland gaf op woensdag 22 december een interview aan ANP Persdienst. Het bericht dat ANP vervolgens publiceerde leverde een groot aantal artikelen op in de landelijke kranten. Daarnaast leidde die informatie tot een mediaoptreden van Adri Bom bij Radio West, maar onder andere ook Nieuwsuur en RTL Nieuws namen het onderwerp op in hun programmering voor de laatste uitzending voor de kerstdagen.

Klik hier voor het gesprek bij Radio West (fragment begint bij 16.30). 

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2022