Karin van der Eijk (VDE Plant) in KasGesprek: 'Wat we doen, doen we intens'

‘Intenz’, met een z, is het merk van VDE Plant uit Woubrugge, gespecialiseerd in groene planten én in vernieuwende concepten. Niet verrassend dat een gesprek met mede-eigenaar Karin van der Eijk zich kenmerkt door enthousiasme en intensiteit. In KasGesprek 7 van 2023 komt bovendien de veelzijdigheid van Karin aan bod. Want wie denkt dat zij primair de marketeer is, die ook het verhaal van de glastuinbouw regelmatig met enthousiasme uitdraagt, vergist zich. In de podcast van Glastuinbouw Nederland toont zij zich vooral ook een ervaren en gedreven teeltspecialist met passie voor een biologische teeltwijze.

KasGesprek is de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die ertoe doen in en om de kas. Het kernwoord dit jaar is ondernemerschap: wat drijft een teler, wat zijn de uitdagingen, kansen en bedreigingen, hoe is zijn of haar visie op de toekomst?

Zeer regelmatig heeft ze de afgelopen tien jaar het podium beklommen bij bijeenkomsten in en buiten de glastuinbouw. Niet omdat ze dat nou zo leuk vindt en vond, maar omdat het nodig was. “Aanleiding was de situatie in de sector en zeker ook op ons bedrijf. We zaten in de financiële crisis en dat zag ik dagelijks terug in onze resultaten. Lijdzaam toezien was voor mij geen optie, dus ben ik op pad gegaan om de schoonheid en de meerwaarde van groene planten uit te dragen.” En met resultaat. Mede door de inspanningen van Karin hebben de groene planten de afgelopen jaren een indrukwekkende comeback gemaakt. “Maar ook nu moeten we onze afnemers én de consument voortdurend verrassen met iets nieuws. Dat is onze missie en inderdaad dat doen we heel intens.”

In het gesprek met Roger Abbenhuijs van Glastuinbouw Nederland geeft Karin een brede inkijk in de filosofie en strategie van VDE Plant. Wat zegt de website over de klantbenadering? Hoe belangrijk is maatschappelijke betrokkenheid? Wat is de meerwaarde van de eigen concept store? Maar ook: hoe houd je werk en gezin in balans en kom je dan ook nog aan je persoonlijke balans toe? Luister voor de antwoorden op al deze vragen naar het zevende KasGesprek van 2023 (seizoen 4).

De podcast is te vinden op de website van Glastuinbouw Nederland, maar ook te beluisteren via de bekende podcast-kanalen. KasGesprek 8 komt vanwege de vakantie niet in augustus, maar medio september online.

Beluister de podcast met Karin van der Eijk hier. De podcast KasGesprek is ook te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024