Kaspolitics: VVD-Kamerlid Wim Meulenkamp op bezoek bij Bernhard Kwekerijen

Rondom de Kabinetsformatie heeft Glastuinbouw Nederland intensief contact met politici en ambtenaren. Dat doen we door één-op-één gesprekken, bijeenkomsten en door (kandidaat-)bewindslieden, Kamerleden en ambtenaren uit te nodigen een kijkje te komen nemen op glastuinbouwbedrijven en van ondernemers zelf te horen waarom de sector van belang is voor Nederland. Op initiatief van LTO Nederland en Glastuinbouw Nederland bracht Tweede Kamerlid Wim Meulenkamp van VVD op vrijdag 2 februari een werkbezoek aan Bernhard Kwekerijen in Luttelgeest.

Op de foto van links naar rechts: Kyra Broeders, Adri Bom-Lemstra, Wim Meulenkamp, Bram Bernhard, Sander van Diepen

Tijdens een rondleiding door de kas vertelde ondernemer Bram Bernhard over de uitdagingen voor zijn bedrijf op energie en arbeidshuisvesting en de processen binnen de provincie en gemeenten.
Bernhard Kwekerijen teelt volledig energieneutraal door het gebruik van geothermie voor de verwarming van de kas en de energie van 50.000 (drijvende) zonnepanelen.
Daarnaast werd er ook uitgebreid stilgestaan bij de innovatiekracht van de sector. Zo werkt Bernhard Kwekerijen met een modern intern transportsysteem en een computergestuurde camera die de planten sorteert, waardoor hij bespaart op de inzet van arbeidskrachten.

Adri Bom-Lemstra en Kyra Broeders waren aanwezig vanuit Glastuinbouw Nederland en Sander van Diepen vertegenwoordigde LTO Nederland. 

Kyra Broeders

Glastuinbouw Nederland - © 2024