Kom in de Kas 2020 afgelast

Het consumentenevenement Kom in de Kas gaat dit jaar niet door. Reden voor die beslissing is de landelijke situatie met het coronavirus. Het is een besluit uit voorzorg, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Vanuit de overheid worden steeds meer maatregelen opgelegd om verspreiding van het virus in te dammen.

Kom in de Kas 2020 kent 109 deelnemende bedrijven en honderden vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden. Naar verwachting zouden de open dagen op zaterdag 4 en zondag 5 april ruim 200.000 bezoekers trekken. Belangstellenden die kennis willen maken met de prachtige glastuinbouwsector die met haar groenten, bloemen en planten wil bijdragen aan gezondheid en geluk van mensen.

Onzekerheid direct betrokkenen
“Die gezondheid telt voor ons dan ook veel zwaarder dan sectorpromotie en een gezellig evenement”, zo laat het bestuur vandaag – donderdag 12 maart – middels een persbericht weten. “Als bestuur vinden we dat we het besluit nu moeten nemen. Langer wachten in de hoop dat het coronavirus aan het uitdoven is, zou geen recht doen aan de onzekerheid voor direct betrokkenen.”
Daarbij hebben de ondernemers sowieso al maatregelen te nemen vanwege de dreiging om de gezondheid van medewerkers te beschermen en het eigen bedrijf draaiend te houden. “Erg spijtig, ook gelet op de nieuwe opzet van dit jaar. Er is ons inziens echter geen andere keuze te maken.” Het bestuur van Kom in de Kas sluit af met een uitnodiging om in 2021 zeker deel te nemen aan het evenement.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024