Koos Hoogendoorn nieuwe voorzitter regio Zuid-Holland van LTO Noord Glaskracht

De leden van LTO Noord Glaskracht in Zuid-Holland stemden op 27 mei in met het installeren van Koos Hoogendoorn als kersverse voorzitter van de nieuwe regio Zuid-Holland. Met de vorming van de regio Zuid-Holland zijn vier regio’s gefuseerd tot één regionale glastuinbouwbelangenbehartiger. Lokaal blijft alles hetzelfde.

De kersverse voorzitter van de nieuwe regio gaat aan de slag met het organiseren en faciliteren van provinciale en regionale glastuinbouwbelangenbehartiging binnen LTO Noord Glaskracht. Vanwege de nauwe relatie met de andere agrarische sectoren gebeurt dat in nauwe samenwerking met LTO Noord. Koos Hoogendoorn is namelijk ook portefeuillehouder voor de plantaardig intensieve sectoren in het Provinciaal Bestuur Zuid-Holland van LTO Noord. Door deze twee functies in één persoon te combineren, is geregeld dat op provinciaal en regionaal niveau altijd sprake is van één mond die namens de glastuinbouwsector vanuit deze regio kan spreken.

Nieuw bestuur
Het nieuwe bestuur bestaat uit ervaren bestuurders uit de voormalige secties van LTO Noord Glaskracht om te waarborgen dat de overgang naar de nieuwe structuur goed verloopt. Dit zijn Jos van der Knaap uit het Westland, Theo Ammerlaan uit het Oostland en Marcel van Tol uit Ter Aar.

Taak
De nieuwe regio neemt de taken van de voormalige secties als het gaat om provinciale glastuinbouwbelangenbehartiging over. Daarnaast vindt in het regionale glasoverleg afstemming plaats met alle inliggende afdelingen en ondernemersgroepen over lokale en regionale belangenbehartiging.

De speerpunten voor de nieuwe regio zijn:

  • Inzetten op versterken van bestaande en ondersteunen van nieuwe verdienmodellen;
  • Duurzame warmte verder ontwikkelen;
  • Versterken van duurzame glastuinbouwclusters en ondersteunen van sanering of omvorming van niet-toekomstbestendige glaslocaties;
  • Verbeteren waterkwaliteit en waarborgen waterkwantiteit.
Glastuinbouw Nederland - © 2024