Maak FloriadeExpo 2022 weer 'hot'

Heet was het in het weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus, maar dat was wel zo toepasselijk. De roadtour, die door de tuinbouwsector werd georganiseerd, had immers tot doel om de Floriade Expo in Almere weer 'hot' te maken. Met het thema #LoveFloriade werd het publiek op diverse locaties in het land gewezen op het unieke evenement dat deze wereldtuinbouwtentoonstelling is. En met succes.

Niet gehinderd door de tropische omstandigheden kreeg Floriade Expo 2022 op deze manier een steuntje in de rug vanuit de tuinbouwsector. Decorum deed mee aan deze actie en zorgde voor de vele bloemen en planten voor de uitdeelmomenten in het land. Tijdens de promotietour was iedereen welkom in de mobiele kas, waar leuke selfies konden worden gemaakt. De kleurrijke actie werd georganiseerd door Royal FloraHolland, Bloemenbureau Holland, Flower Council of Holland en GroentenFruit Huis.

Louter positieve reacties
Hans van Geest, regiocoördinator bij Glastuinbouw Nederland, was een van de deelnemers aan de promotietour. Samen met onder andere Leo en Christa Middelburg (Zentoo), Warja Abrosimova (Madiba Growers) en het organisatieteam van 2Design, ging hij vol enthousiasme het gesprek aan met het publiek over een bezoek aan de Floriade.. "Het was bloedheet, maar echt superleuk om te doen. Eigenlijk hebben we ook alleen maar positieve reacties ontvangen. Het publiek was zeker positief over de Floriade en deze actie werd zeer gewaardeerd." Met name op het strand bij IJburg kreeg het team volop de gelegenheid om het verhaal te doen en snackgroenten, bloemen en planten uit te delen én mensen te verrassen met een kortingsvoucher voor een bezoek komende weken aan Floriade Expo.

Beste ambassadeurs
De laatste bestemming van de afsluitende zondag was de Floriade zelf. Daar kreeg elke vertrekkende bezoeker van de Floriade een fleurig presentje. "Zij waren heel positief over hun dagje Floriade en waren derhalve zeer geïnteresseerd in de kortingsvoucher, om die aan buren, familie of vrienden te geven. Deze bezoekers van de Floriade zijn uiteraard de beste ambassadeurs. Zij kunnen het evenement de komende weken weer 'hot'maken", zo stelt Hans van geest.
Floriade Expo 2022 is nog geopend tot en met 9 oktober 2022.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024