Nieuwe leden bestuur en ledenraad Glastuinbouw Nederland

Rick van Schie van L.A. van Schie (foto links) is tijdens de ledenraad van Glastuinbouw Nederland op woensdag 28 juni benoemd tot nieuw lid van het bestuur van Glastuinbouw Nederland. Ook is namens de regio Brabant/Zeeland Mari van den Heuvel van Genson-Group (foto rechts) tijdens deze vergadering benoemd tot nieuw lid van de ledenraad.

Rick van Schie
Rick van Schie is teler van losse tomaten in Kwintsheul. Hij is tevens voorzitter van Tuinbouw Jongeren Nederland, de vorig jaar opgerichte organisatie waarin de regionale initiatieven van tuinbouwjongeren zijn verenigd. Tijdens de eerste bijeenkomst van dit nieuwe platform onder de vlag van Glastuinbouw Nederland, zei Rick van Schie dat het goed is dat jongeren in diverse tuinbouwregio’s al actief zijn, maar dat het ook belangrijk is om tijdens landelijke bijeenkomsten van elkaar te horen hoe het in andere regio’s gaat. “Daarin ligt de meerwaarde van Tuinbouw Jongeren Nederland.”

Directeur Ruud Paauwe is blij met de toetreding van Rick van Schie. “Hij vertegenwoordigt een enthousiaste groep jonge glastuinbouwondernemers. Zij zijn de toekomst van onze sector. Het is heel positief dat zij met een eigen zetel in ons bestuur ook actief willen meedenken en –praten over de kansen en uitdagingen voor de periode die voor ons ligt.”

Bekijk hier alle bestuursleden.

Mari van den Heuvel
De regio Brabant/Zeeland heeft drie zetels in de ledenraad van Glastuinbouw Nederland. Door het afscheid van Peter Aarts (komkommerteler in Asten) is er een zetel vrijgekomen. Het regiobestuur Brabant/Zeeland heeft daarom Mari van den Heuvel uit Sint-Oedenrode voorgedragen als kandidaat. Mari is mede-eigenaar van het bedrijf Genson Group. Zij telen aardbeien, frambozen, prei en zachtfruitplanten. Sinds voorjaar 2022 is Mari van den Heuvel voorzitter van de regio Brabant/Zeeland binnen Glastuinbouw Nederland. “Ik wil de functies van regiovoorzitter en ledenraadslid combineren, want er zit zeker overlap in beide functies. Ik vind het belangrijk dat besluiten goed worden getoetst bij de achterban, zodat er voldoende draagkracht is.”

Bekijk hier alle ledenraadsleden.

Ruud Paauwe

Glastuinbouw Nederland - © 2024