Ondersteun verzet tegen octrooien en stem!

LTO Glaskracht Nederland maakt zich sterk om de Europese Octrooirichtlijn aangepast te krijgen. De uitspraken van het college van hoger beroep van het Europese Octrooi Bureau dit voorjaar, inzake patenten op broccoli en tomaat, bevestigen de noodzaak van acties op dit terrein.

Zowel binnen als buiten de tuinbouw zijn organisaties hiermee bezig. We werken in de lobby nauw samen met Plantum, VBN en LTO Nederland. In een juridische procedure tegen een verleend patent op wittevlieg resistentie in paprika werken we in een Europese coalitie samen met Bionext. Bionext heeft een bredere publiekscampagne tegen octrooien en is daarbij genomineerd voor de NCR Charity Award.

In dat kader kunt u die actie ook ondersteunen door uw stem uit te brengen. Als Bionext deze publieksprijs wint dan vergroot dat de media-aandacht voor onze zaak, dus wij roepen u op om deze moeite te nemen.

Hoe brengt u uw stem uit?
Tot en met vrijdag 11 september kunt u uw stem uitbrengen via www.nrccharityawards.nl/advertenties/239/bionext (naar beneden scrollen voor de stemknop op de advertentie). Op woensdag 23 september worden de winnaars bekendgemaakt.

Glastuinbouw Nederland - © 2024