Overzicht agrarische kandidaten waterschapsverkiezingen

Op 18 maart vinden overal in Nederland Waterschapsverkiezingen plaats, gecombineerd met de verkiezingen van de Provinciale Staten. Alle inwoners vanaf 18 jaar in het bezit van een geldige verblijfsvergunning of een Nederlands paspoort of ID-kaart kunnen hun stem uitbrengen.

Voor de agrarische sector zijn de waterschapsverkiezingen van groot belang omdat waterkwaliteit en -kwantiteit voor deze sector van oudsher mede bepalend zijn voor het toekomstperspectief van onze bedrijven. Voor veel agrarische bedrijven zijn water, bodem en energie niet alleen omgevingsfactoren, maar ook een onlosmakelijk onderdeel van de bedrijfsprocessen. Beschikbaarheid van voldoende en schoon water is een eerste vereiste.

Maar ook voor bescherming tegen wateroverlast, voldoende drooglegging, het voorkomen van zoute kwel, mogelijkheden voor warmte- en wateropslag in de bodem, grondwaterbeheer en waterzuivering zijn de waterschappen voor u van groot belang.

Ga stemmen! En vraag vooral ook uw familie en personeel om dat ook te doen.

Voor een overzicht van de partijen die per waterschap meedoen aan deze verkiezingen én hun belangrijkste thema’s kijk op: www.kieskompas.nl.

Van twee waterschappen in het werkgebied van LTO Noord Glaskracht is een overzicht gemaakt van agrarische kandidaten:

Glastuinbouw Nederland - © 2024