Petitie tegen aanpassing ODE massaal ondertekend

Leden van Glastuinbouw Nederland hebben de afgelopen dagen massaal gehoor gegeven aan de oproep van voorzitter Sjaak van der Tak om de petitie te tekenen tegen de verhoging van de ODE.

Aanleiding voor het uitschrijven van de petitie is de absurde, exorbitante tariefstijging elektriciteit in de derde schijf (verbruik 50.000 tot 10 mln kWh) van maar liefst 177% voor middelgrote glastuinbouwbedrijven. Dit raakt 400 bedrijven en betekent in totaal ca. € 40 miljoen extra lastenverzwaring.
In het kader van de klimaatneutrale doelen ontstaat hierdoor een averechtse beweging: stopzetting van elektrificatie en omschakeling naar gas. “Mede gezien de afspraken in het Klimaatakkoord is deze maatregel onaanvaardbaar”, zo benadrukt Van der Tak.

Overhandigd aan de politiek
De namen van de bedrijven en ondernemers die de petitie op de website van Glastuinbouw Nederland hebben ondertekend, worden volgende week overhandigd aan de politiek, ter onderbouwing van de inhoudelijke argumenten om de verhoging van tafel te krijgen. In de eerste 48 uur hadden al ruim 1.100 bedrijven hun steunbetuiging ingevuld. Klik hier om de petitie ook te tekenen.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies