Promotiepakket poinsettia moet handel en consument inspireren

Ter bevordering van de promotie van de poinsettia in Nederland en België staan er weer verschillende activiteiten in de planning om consumenten en handel te informeren en inspireren. Consumenten worden via diverse kanalen geïnformeerd over de kerstster.

De consumentenmedia hebben inmiddels al een volledig persdossier met sfeerfoto’s en toepassingstips ontvangen. De publicaties worden in november en december verwacht. Het RTL televisieprogramma Eigen Huis en Tuin heeft op 30 november een kerstster item in haar aflevering opgenomen.
Vanaf oktober worden via social media-kanalen, zoals Facebook, Pinterest en Instagram, actief weetjes en informatie over de kersster gedeeld om de consument te inspireren. Volg kerstster via Facebook (@Kerstster) om op de hoogte te blijven. Tijdens de kerstinspiratieavond bij Intratuin Rosmalen geeft een arrangeur een demonstratie om poinsettia te gebruiken in mooie ‘do-it-yourself’ stukken.

Inspiratiecontent
Ook de handel wordt rechtstreeks benaderd. Groothandelaren en exporteurs krijgen rechtstreeks kant-en-klare content toegestuurd, waarmee zij de kerstster bij hun klanten onder de aandacht kunnen brengen. Daarnaast ontvangen 1.500 Nederlandstalige bloemisten een direct mailing met inspiratiecontent en de mogelijkheid om POS-materialen te downloaden.
De veiling en het groothandelscentrum Plantion zetten in week 45 en 46 de kerstster in de spotlights. Door middel van diverse verkooppresentaties wordt poinsettia op een vernieuwende manier geëtaleerd. In een speciale workshop ligt de nadruk op de mogelijkheden om, buiten het kerstseizoen om, prachtige creaties te maken de kerstster.

Marketingactiviteiten
Vanuit Stars for Europe wordt er maandelijks een nieuwsbrief verzonden met een update van de internationale marketingactiviteiten. Deze gaat naar ‘groene handel’. Telers die zelf ook de nieuwsbrief willen ontvangen, kunnen zich hier aanmelden. Telers kunnen de POS-materialen, bedoeld voor eigen gebruik en om bijvoorbeeld te delen met klanten, via deze link gratis downloaden. De actuele posters voor 2019 komen binnenkort beschikbaar.

Arthur van den Berg

Glastuinbouw Nederland - © 2024