Recordaantal bezoekers voor de Keukenhof

Op 19 mei opende de Keukenhof voor de laatste keer dit seizoen de poorten. Dit jaar bezochten anderhalf miljoen bezoekers de Keukenhof én de plantenshows in de diverse paviljoens.

Record aantal bezoekers
In de zestig dagen van opening waren de warme Paasdagen de toppers met in totaal 120.000 belangstellenden. De Keukenhof kreeg bezoek uit meer dan honderd verschillende landen. Als vanouds hadden de Nederlanders met 20 procent de overhand. Duitsers (15 procent) en Amerikanen (10 procent) maken de top 3 compleet. Opvallend is dat het aantal Chinese bezoekers flink daalt: vorig jaar nog 90.000, in 2019 slechts 60.000.

Professionale presentaties
Net als afgelopen jaren hebben diverse productgroepen weer planten beschikbaar gesteld via promotieprojecten in samenwerking met de veredelaar of afzetvereniging.
De presentaties worden gemaakt door een arrangeur van de Keukenhof en worden elk jaar professioneler. Daarmee is en blijft de Keukenhof een mooie gelegenheid om aan een breed publiek te laten zien wat de mogelijkheden zijn met groene en bloeiende potplanten.

2020
De Keukenhof opent in 2020 op 21 maart weer de poorten. Het jaarthema is dan “Een wereld vol kleuren’, waarbij aandacht wordt gegeven aan de multiculturele achtergrond van de bezoekers.

Arthur van den Berg

Glastuinbouw Nederland - © 2024