Scholieren en studenten gezocht voor seizoen 4 van Vlog uit de Kas

Onze vlogger Renzo Grootscholten (zie video) won in 2018 het eerste seizoen van Vlog uit de Kas. Sindsdien vlogt hij regelmatig over de glastuinbouw. Zo laat hij jongeren zien hoe divers en uitdagend het werk in de kas is. Uiteraard kan de sector veel meer ambassadeurs als Renzo gebruiken.

Daarom vindt deze zomer alweer het vierde seizoen van dit programma plaats. We zijn hiervoor op zoek naar nieuwe enthousiaste scholieren en studenten die over hun bijbaantje in de kas willen vloggen. Nieuw dit seizoen is een beoordeling van een professionele jury. Werkt die toekomstige glastuinbouwvlogger met groene vingers bij jou op het bedrijf? Meld je dan snel aan bij Glastuinbouw Nederland.

Wat is precies de bedoeling?
De vlogger maakt in de periode van 22 juli tot en met 26 augustus 2021 een korte vlog van zo’n twee tot drie minuten over zijn of haar belevenissen in de kas. Dit kan productiewerk zijn, maar heb jij een scholier die ondersteunt op kantoor, in de verkoop of de machines onderhoudt, dan laten we dat ook graag zien. De vlog moet leeftijdsgenoten enthousiast maken voor een carrière in de glastuinbouw. Hoe creatiever, hoe beter.

Uiteraard helpen wij waar nodig met instructies en tips. Ook verzorgen wij de eindmontage van de vlog. Van jou als ondernemer vragen we alleen om rond te kijken in je bedrijf wie dit zou kunnen en om hem/haar de ruimte en tijd te geven om (ongeveer) een dag te vloggen.

Wij verspreiden de vlogs via verschillende kanalen en vragen jullie om ze verder te verspreiden via jullie social media-kanalen. Wordt jullie vlog als beste beoordeeld, dan ontvangen jullie een leuke prijs!

Meedoen?
Laat voor 25 juni aan Anika Zwinkels, azwinkels@glastuinbouwnederland.nl weten of een van jouw scholieren een vlog wil maken. Er worden uiteindelijk 6 kandidaten geselecteerd.

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2021