Score 250 EC nu ook inzetbaar in bedekte teelt Chinese kool

Op verzoek van de sector heeft het Ctgb besloten het gebruiksgebied van het middel Score 250 EC uit te breiden met de toepassing van de bedekte teelt van Chinese kool, inclusief Amsoi, Paksoi en overige oosterse bladkolen.

"Het is goed dat Score 250 EC nu toch inzetbaar is in de teelt van Chinese kool en Paksoi onder glas, het middelenpakket tegen schimmelziekten is nu op niveau", aldus Leon Duijvestijn, Chinese koolteler en contactpersoon bladgroente in de ondernemersgroep Plantgezondheid van LTO Glaskracht Nederland. "Een goed middel tegen luis, daar zijn we nog wel dringend naar op zoek."

Deze etiketuitbreiding is mede tot stand gekomen door samenwerking tussen de fabrikant Syngenta Crop Protection B.V., de Coördinatoren Effectief Maatregelenpakket van LTO Glaskracht Nederland en de Brancheorganisatie Akkerbouw. Het Fonds Kleine Toepassingen, dat gefinancierd wordt door de Productschappen Tuinbouw en Akkerbouw en het ministerie van Economische Zaken, financierde de benodigde residustudies.

De toepassing in de bedekte teelt van Chinese kool is alleen toegestaan vanaf 1 maart tot en met 31 oktober. Bekijk voor gebruik het gebruikersvoorschrift.

Expert Centre voor Specialty Crops
De etiketuitbreiding van Score 250 EC S is een voorbeeld van samenwerking tussen diverse organisaties in het Expert Centre voor Specialty Crops. Dit Expert Centre is een kennisnetwerk toegesneden op kleine teelten en de middelen en methoden die van belang zijn om deze veelal hoogwaardige, innovatieve teelten in Nederland en Europa mogelijk te blijven maken.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024