Serie regiobijeenkomsten 'Gaan met die circulaire kas' van start

Met goedbezochte bijeenkomsten in Noord-Limburg en de Bommelerwaard is deze week de serie regiobijeenkomsten van Glastuinbouw Nederland van start gegaan. Daarin praat voorzitter Adri Bom-Lemstra de leden bij over de actualiteit van de belangrijkste thema's van de glastuinbouw, wordt stilgestaan bij diverse regionale onderwerpen en is er volop aandacht voor de toolkit 'Gezondheid & Geluk' die voor de zomer werd gelanceerd.

De regio's Limburg (inclusief Oost-Brabant) en Gelderland-West beten op maandag 4 en woensdag 6 september het spits af. Tijdens beide bijeenkomsten nam Glastuinbouw Nederland voorzitter Adri Bom-Lemstra de actualiteit in de glastuinbouw onder de loep. Welke energiedossiers hebben prioriteit? Wat doet Glastuinbouw Nederland met de impactanalyse gewasbescherming? Wat is de visie op de huisvesting van internationale medewerkers? Hoe zetten we met elkaar de benodigde stappen richting de Kader Richtlijn Water? Maar ook het belang van nadrukkelijke aanwezigheid van de sector in Brussel kwam in haar presentatie aan bod. Deze heldere uiteenzetting van de voorzitter zal ook de basis zijn van de regiobijeenkomsten die de komende tijd in de andere regio's worden georganiseerd.

Schat aan informatie
Dat geldt ook voor de presentatie van de toolkit 'Gezondheidb & Geluk', die exclusief voor leden van Glastuinbouw Nederland is ontwikkeld en samengesteld. De glastuinbouwsector levert de basis voor een gezonde en gelukkige samenleving. Hoe krijgen we dit met elkaar op het netvlies bij politiek, media, burger en consument? Jakoline van Straalen, communicatiespecialist Glastuinbouw Nederland, introduceertde de goed ontvangen toolkit in de Bommelerwaard, haar collega Roger Abbenhuijs in Limburg. De toolkit biedt telers een schat aan informatie en hulpmiddelen, die helpen om als ondernemers het eigen verhaal over de glastuinbouw te vertellen aan een schoolklas, de buren of aan raadsleden, bestuurders en ambtenaren van gemeente of provincie.  Op die manier wordt elke ondernmeer of werknemer een ambassadeur van de glastuinbouw.
Tijdens meerdere regiobijeenkomsten is Rob Baan van Koppert Cress, tevens bestuurslid van Glastuinbouw Nederland, aanwezig om zijn visie te geven op gezondheid en geluk. De evolutie van het menselijk voedingspatroon fungeert in zijn verhaal als rode draad. Afhankelijk van de wensen van de regiobesturen worden ook andere onderwerpen en/of gastsprekers aan het programma toegevoegd.

De inmiddels definitief geplande regiobijeenkomsten voor de komende weken zijn te vinden in de agenda.

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2024