Startschot gelost voor ‘Go Go Green Battle’ tussen zeven scholierenteams glastuinbouwbedrijven

Met een zaal vol enthousiaste en gemotiveerde scholieren is de Go Go Green Battle 2021 op woensdag 29 september van start gegaan. Zeven scholierenteams van evenveel glastuinbouwbedrijven strijden de komende vier weken tegen elkaar met verschillende challenges. Bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk ontvingen de battleteams een startpakket met de eerste uitdaging. En uiteraard werd er een rondje gekart, wat al de eerste Battle Points opleverde.

De stemming zat er al goed in! Een zaal vol met 44 scholieren, teamcaptains en werkgevers werd door de vlogger van Go Go Greenhouse, Renzo Grootscholten, aangemoedigd om als team aan de challenges te werken. Want samenwerken is één van de beoordelingscriteria waarvoor de jury Battle Points zal toekennen. Na de inhoudelijke uitleg van de Battle waagden de jongeren zich op de kartbaan en was de competitie reeds voelbaar. Zelfs onderscheidden verschillende teams zich al door toepasselijke teamshirts of zelfs teamoveralls.

Kennismaken
Naast de mate van samenwerken krijgen de teams in de komende weken ook voor de Main- en de Weekly Challenges Battle Points toegekend. Tijdens die challenges komen diverse tuinbouwthema’s langs, zodat de jongeren meer met deze sector kennismaken. Dit sluit aan op de doelstelling van Go Go Greenhouse waar de Go Go Green Battle onderdeel van is: de jeugd bekender maken met de veelzijdige, vernieuwende en aantrekkelijke glastuinbouwsector. “De glastuinbouw is mogelijk een toekomstige werkgever met vele kansen en mogelijkheden voor jongeren van veel uiteenlopende studierichtingen”, zo benadrukt projectleider Agnes van den Berg.

Creativiteit
De teams werken afzonderlijk van elkaar aan de Main Challenge: ze bouwen hun eigen Battle Mobile; een rijdend voertuig, dat zonder gebruik van fossiele brandstof kan voortbewegen en minimaal 60 kg kan dragen. Hierbij wordt creativiteit beloond! Tijdens de finale worden de Battle Mobiles gepresenteerd en getest.
De Go Go Green Battle is een project van Go Go Greenhouse, dat onderdeel is van Glastuinbouw Nederland. Het project wordt mede gefinancierd door Colland.

Daniëlle Clarke

Glastuinbouw Nederland - © 2024