Startsein pilotprojecten modernisering tuinbouw

Tijdens het Tuinderscafé op donderdag 28 mei 2015 bij Levoplant in Honselersdijk is het officiële startsein gegeven voor drie pilotprojecten vanuit LTO Noord Glaskracht. Deze projecten focussen zich op modernisering van de tuinbouw. Elk project heeft een ander thema en heeft als doel om in het gebied waarin zij zich bevinden nieuwe kansen te creëren en toekomstperspectief te bieden voor de betreffende ondernemers.

De ondernemers van de pilotprojecten kregen van Koos Hoogendoorn, bestuurslid van LTO Noord Glaskracht, een voucher overhandigd. Deze voucher houdt in dat de ondernemers professionele begeleiding krijgen bij het realiseren van hun doelen. Deze pilotprojecten moeten een voorbeeld zijn voor andere ondernemers en ze inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Modernisering Glastuinbouw
Meerdere malen per jaar organiseert LTO Noord Glaskracht het Tuinderscafé. Bij de laatste twee edities was het thema Modernisering Glastuinbouw. Hierbij werd met de aanwezigen bekeken hoe de modernisering van de tuinbouw weer op gang gebracht kan worden vanuit de ondernemers. Na diverse persoonlijke gesprekken met ondernemers is een keuze gemaakt voor projecten die bijdragen aan de vernieuwing van de tuinbouw. Dit zijn concrete initiatieven, zoals het onderzoeken van een local-for-local in combinatie met gebiedspromotie in Voorne Putten of productvernieuwing voor anthuriums. De betrokken ondernemers worden begeleid door bureau BVR uit Rotterdam.

‘Gereedschapskist’
Afgelopen jaren werkten bedrijfsleven en overheden aan een ‘gereedschapskist’, met daarin informatie/instrumenten, die ondernemers voor modernisering vraagstukken kunnen gebruiken. Door de instrumenten toe te gaan passen in concrete projecten hoopt Moderne Tuinbouw meer ondernemers te inspireren en aan te moedigen om een vernieuwing in hun bedrijf of omgeving toe te passen.

Kijk voor meer informatie op www.modernetuinbouw.nl.

Op de foto: Peter Bouman (Bouman Anthurium), Jos Verboom (Kwekerij Verboom) en Jan Varekamp (namens Groep Voorne Putten) kregen van Koos Hoogendoorn de vouchers overhandigd.

Hans van Geest

Glastuinbouw Nederland - © 2024