Telersbijeenkomst Spuittechniek en Precisie Gewasbescherming op 18 oktober

Glastuinbouw Nederland en Botany verzorgen 18 oktober een bijeenkomst vanuit het pilotproject Precisie Gewasbescherming. In deze pilot werken we aan nieuwe en verbeterde toepassingstechnieken van de nieuwe generatie groene middelen en hulpstoffen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u de demonstraties bezoeken die zijn opgezet in aardbei, komkommer en paprika en praten wij u bij over de resultaten van optimalisatie in spuittechniek. Wat zijn de effecten van onder andere moment van toediening, druk en watervolume? Ook de effecten op de biologische bestrijding worden hierbij meegenomen.

In het plenaire gedeelte zal Caroline van den Hoek van Syngenta het gebruik van hulpstoffen toelichten en legt Luc Kurrisvan Royal Brinkman duidelijk uit wat de beste aanpak is in de bestrijding van rups. Na het plenaire gedeelte start een interactief programma met verschillende workshops, waarin u zich kunt verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen in onder andere toediening met LVM, gebruik van een UV-robot en onderhoud van uw spuitapparatuur. Deze middag is interessant voor zowel telers van groente als sierteelt en zacht fruit.

U kunt zich aanmelden via de volgende link, aanmelden is verplicht en kan tot maandag 16 oktober, mits er nog plaats is. Voor meer informatie kijkt u op onze website.

 

Liesbeth Nijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024