Vakbeurs HortiContact wil vooral ook kennis delen

Na enkele jaren van afstel en uitstel als gevolg van de coronapandemie is de vakbeurs HortiContact terug in de vertrouwde maand februari. Deze week staan de schijnwerpers van de Evenementenhal in Gorinchem weer volop gericht op de glastuinbouw. De beurs heeft zich ontwikkeld tot de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor professionals in de glastuinbouw. Naast persoonlijk contact biedt het beursprogramma middels dagelijkse podiumsessies veel ruimte om kennis op te doen over uiteenlopende actuele onderwerpen.

Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 februari is de beurs geopend van ’s-middags 13.00 tot ’s-avonds 21.00 uur. De podiumsessies starten elke beursdag om 14.00 uur, het laatste informatieve gesprek staat gepland om 17.00 uur. Uitzondering daarop is de donderdagavond. Op de laatste beursdag wordt om 19.00 uur bekendgemaakt welke deelnemer winnaar wordt van de Innovatie Award. Bezoekers kunnen zowel via een speciale pagina op de website van HortiContact als op de beursvloer kenbaar maken welke innovatie hun voorkeur heeft. De podiumsessies worden afwisselend gepresenteerd door Romy Stuik (Goedemorgen/Paprika Horti Nieuwsradio) en Maurice Wubben.

Waterstof en werken
Op donderdagmiddag gaat laatstgenoemde in gesprek met Dennis Medema, programmamanager Kas als Energiebron en themaspecialist Energie bij Glastuinbouw Nederland. Om 14.30 uur is het onderwerp ‘Waterstof als energiebron’. Diezelfde middag schuift Martijn van Velzen namens Kasgroeit aan bij Maurice Wubben voor een gesprek over werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouwsector. Deze sessie is onderdeel van de Werken & Leren tour tijdens deze editie van HortiContact. De deelnemers die onderdeel zijn van deze tour zijn specifiek vermeld op de beursplattegrond en zichtbaar op de beursvloer.
Alle podiumsessies vinden plaats in De Lounge, gevestigd aan de rand van de beursvloer op de begane grond.

Glastuinbouw Nederland
Dit jaar is Glastuinbouw Nederland niet als deelnemer/standhouder aanwezig op de HortiContact. In aanloop naar de beurs in Gorinchem is er wel het nodige overleg geweest over de editie van 2023. Uiteraard zijn de medewerkers van Glastuinbouw Nederland gedurende de drie beursdagen wel in de gangpaden te vinden. Dat varieert van netwerk- en regiocoördinatoren tot thema- en communicatiespecialisten. Veel businessleden zijn wel deelnemer aan HortiContact 2023. Kortom, een bezoek aan de Evenementenhal in Gorinchem is komende dagen op voorhand al meer dan de moeite waard.

Voor een bezoek aan HortiContact is registratie via de website nodig.

(Foto Seijbel Photography)

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024