Vanwege corona verandert Kom in de Kas tijdelijk in: Kijk in de Kas

Traditiegetrouw is het eerste weekend van april het weekend van Kom in de Kas. Ook dit jaar kan iedereen dan genieten van al het moois van de glastuinbouw, vanwege de coronamaatregelen echter niet op locatie, maar vanuit huis. Speciaal voor dit jaar wordt Kom in de Kas op zaterdag 3 en zondag 4 april online gehaald en voor die gelegenheid omgedoopt in Kijk in de Kas.

Vanwege de situatie met het coronavirus kan het jaarlijkse evenement – evenals in 2020 - ook dit jaar niet plaatsvinden. Om de mensen toch de beleving van de glastuinbouwsector te geven is er een online campagne opgezet die vandaag (maandag 29 maart) van start gaat.

360 graden experience
Met de 360 graden experience is het mogelijk om virtueel door de kas te lopen. De kijker waant zich letterlijk in de kas, omdat hij om zich heen kan kijken. De beleving is daardoor net als bij een echt bezoek aan de kas. In de experience zijn veel wetenswaardigheden over de glastuinbouw verwerkt en ziet en ervaart de bezoeker hoe hightech deze sector is.

Website en social media
Op de website van Kom in de Kas zijn diverse informatieve filmpjes over de glastuinbouwsector gebundeld. Zo is er van alles te leren over innovaties en technieken die in de kas worden toegepast. Ook krijgt het publiek informatie over werken in de kas of wat de glastuinbouw doet aan duurzaamheid én kan het kennis maken met het thema van dit jaar: Gezondheid & Geluk. Alle berichten zijn gebundeld op de speciale 2021-pagina van Kom in de Kas.
Van 29 maart tot en met 4 april verschijnen er dagelijks berichten op de social media kanalen van Kom in de Kas om de doelgroep enthousiast te maken voor Kijk in de Kas. Op deze manier hoopt de organisatie belangstellenden toch een stukje beleving van de glastuinbouwsector mee te geven.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024