Vlog uit de Kas: voormalig scholier Mark over zijn groei binnen Slijkerman Kalanchoë

In het zesde seizoen van Vlog uit de Kas bezoekt Daan (18) vier glastuinbouwbedrijven verspreid over het land. In de eerste aflevering gaat hij langs bij Slijkerman Kalanchoë in Heerhugowaard en spreekt met voormalig scholier Mark over zijn groei en werk binnen het bedrijf. “Elke dag is een uitdaging, omdat hij nooit hetzelfde is.” HR-adviseur Marloes vertelt over de vele carrièrekansen.

Mark begon zijn carrière als scholier bij Slijkerman Kalanchoë. Door de doorgroeimogelijkheden die het bedrijf en de sector bieden, werkt hij nu in het onderhoudsteam. Samen met Daan loopt hij door het moderne bedrijf en laat hij zien hoe leuk het werk is in de sector. Hoe ziet zijn dag eruit? En waarom koos hij voor een baan in de glastuinbouwsector? Dat zie je in de eerste Vlog uit de Kas van dit seizoen!

Bekijk de vlog hier.

Komende weken brengt Daan nog een bezoek aan:

  • Kwekerij van Tuyl (aardbei) in Zaltbommel
  • Holstein Flowers (gerbera) in De Lier
  • Kwekerij Moors (paprika) in Asten-Heusden

Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk het is om in de vakanties en/of weekenden te werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen en gesprekken van Daan in de kas? Bekijk dan alle Vlogs uit de Kas via www.vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Facebook of TikTok!

Roger Abbenhuijs

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024