Wat is úw inbreng omtrent de Wet arbeidsmarkt in balans?

Afgelopen maandag deed LTO Glaskracht Nederland een oproep aan leden om via een internetconsultatie individueel inbreng te leveren aan minister Koolmees, over de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). In dit bericht krijgt u advies hoe u dit kunt doen.

Reageer individueel
Wij adviseren u als lid individueel te reageren. Hoe breder de weerstand, hoe meer kans er is dat er invloed komt. Inmiddels voeren wij gesprekken met individuele Kamerleden en hebben we deze week deelgenomen aan een individuele hoorzitting. We vonden daar bij een aantal Kamerleden een gewillig oor op een inbreng van een van de ondernemers.

Advies 
LTO Glaskracht Nederland gaf in de oproep van afgelopen maandag al aan dat LTO Nederland en andere LTO-gelieerde land- en tuinbouworganisaties de consultatie gaan invullen. Ook meldden wij u dat wij u input leveren voor uw individuele reactie. Dit advies ziet u hieronder.

Hoe werkt het invullen

 • Als u klikt op internetconsultatie dan komt u bij een overzichtsscherm met daarop een toelichting.
 • Er worden vijf bullets weergegeven met maatregelen waarop u kunt reageren. Een 6e maatregel is in een tekst onder de bullets aangegeven maar die heeft niet direct toepassing op de wet Arbeidsmarkt in Balans.
 • Wij adviseren u om tenminste te reageren op de 2e en de 5e bullet. De 2e betreft de invoering van een transitievergoeding vanaf dag 1 en de 5e welke betreft de afschaffing van sectorfondsen voor de WW. Wij richten ons op die twee punten.
  U kunt uw reactie per bullet aangeven of alle punten bij een bullet.
 • In ieder geval klikt u bij een bullet in de regel op de blauwe duiding ‘internetconsultatie’ (laatste woord achter de zin). U komt dan in een scherm waarin u de regel ziet ‘Geef uw reactie op deze consultatie’.
 • Vervolgens komt u bij een 2e scherm (stap) waarin een blokje staat met daarboven de regel ‘u kunt reageren op alle onderdelen’.
  Wij adviseren daar in een keer te reageren op alle twee de bullets waarop wij u adviseren om te reageren. Natuurlijk kunt u ook de eigen andere punten daar nog invullen waarop u wilt reageren.
 • Vervolgens komt u in een scherm om eventueel een document bij te voegen. Dat heeft u mogelijk zelf; wij hebben dat niet voor u.
 • Vervolgens gaat u naar het 3e scherm en vult u uw gegevens in. De consultatie is niet anoniem maar u kunt wel beslissen of uw mening openbaar zichtbaar wordt of niet. U kunt dit aangeven door een hokje onderaan deze pagina aan te klikken.

Openbare reactie
Ons advies is uw reactie zichtbaar te laten zijn zodat u tenminste zeker weet dat het er op staat en uw mening ontvangen is plus dat het mogelijk inspiratie is voor anderen. Maar die keus voor openbaar of niet is aan u.

In het blokje tekst adviseren wij u dan vervolgens deze berichtgeving in te vullen danwel gebruik van te maken.

Meer informatie?
Neem contact op met Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid LTO Glaskracht Nederland.

Peter Loef

Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies