Aanpassingsvermogen leidt tot mooi resultaat First Lego League

Het was een First Lego League seizoen om niet snel te vergeten. Nog nooit is er zoveel gevraagd van zowel deelnemers als de organisatie. Uiteraard lag de reden daarvan in de coronamaatregelen. Uiteindelijk is er voor gekozen alle First Lego League Challenge regiofinales volledig online te organiseren. Om naar de jeugd toe de link te leggen tussen techniek en glastuinbouw heeft Glastuinbouw Nederland bijgedragen aan dit evenement.

Teams hadden in de finale de keuze aan welke onderdelen zij deelnamen. “Dit gaf helaas niet de ‘experience’ zoals de organisatie die gewend is. Het was echter het maximaal haalbare resultaat in deze coronatijden. Zo kwamen er nog uiteindelijk zestien Westlandse teams aan de finish. Met dit resultaat waren wij alles overziend tevreden”, zegt organisator René van der Kruit.

Toch activiteiten op scholen
Na al het online geweld mochten er op zaterdag 5 juni gelukkig weer daadwerkelijk activiteiten worden georganiseerd in techniekcentra en P.O. scholen. In een regulier First Lego League seizoen eindigen de activiteiten in de maand februari. “Om echter de teams met een goed gevoel de zomervakantie in te sturen, hebben wij besloten het seizoen ’20-’21 te verlengen tot vrijdag 16 juli. De komende weken worden er derhalve nog diverse activiteiten georganiseerd, waaronder drie First Lego League wedstrijden, vijf informatiebijeenkomsten, vier promotieactiviteiten, diverse technische workshops en mini-colleges. Daarnaast worden er tijdens de zomervakantie meerdere activiteiten georganiseerd.”

Voor volgend jaar hoopt de organisatie van de First Lego League weer een normaal programma te kunnen realiseren, met een vertrouwd effect.

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024