Agro+Zorg: zorgcollectief voor vast personeel

Het merendeel van de agrarische ondernemers maken al jarenlang gebruik van de collectiviteitskorting via LTO op hun zorgverzekering. Hiermee besparen zij jaarlijks al gauw €100 per persoon. Deze collectiviteitskorting was tot voor kort alleen beschikbaar voor de ondernemer en het gezin zelf. Om ook werknemers van onze leden te laten profiteren van het lidmaatschap, is een nieuw collectief opgestart namelijk: Agro+Zorg. Hiermee krijgen werknemers dezelfde voorwaarden en korting als LTO-leden. Werkgevers kunnen hun medewerkers hiermee een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde bieden.

Het Agro+Zorg collectief is beschikbaar voor iedereen die bij een agrarisch bedrijf werkt, waarvan de werkgever lid is van een LTO-organisatie. Werkgevers in de glastuinbouw kunnen hun medewerkers hier op attenderen. De medewerker én hun gezin profiteren van kortingen tot 10% op de basisverzekering en tot 17% op de aanvullende verzekering. 

Geen gedoe
Het bieden van deze korting op de zorgverzekering, kost de werkgever nagenoeg geen tijd en moeite. Medewerkers regelen alles zelf met Agro+Zorg. Zij kiezen eigenhandig uit twee gecontracteerde zorgverzekeraars namelijk Zilveren Kruis of CZ. Ook de premie wordt rechtstreeks bij de medewerker(s) geïncasseerd. Om het werkgevers gemakkelijk te maken, zijn flyers beschikbaar die aan medewerkers verstrekt kunnen worden. Ook kunnen werkgevers hun medewerkers attenderen op Agro+Zorg door hen te verwijzen naar www.agropluszorg.nl.

Tips bij het afsluiten van een zorgverzekering
1. Welke basisverzekering kan ik het beste kiezen?
De inhoud van de basisverzekering is bij elke verzekeraar hetzelfde en wordt vastgesteld door de overheid. De basisverzekering kent in de meeste gevallen 3 varianten; budget-, natura- en restitutiepolis. Bij een budgetpolis heeft de verzekerde weinig keuze vrijheid en bij een restitutiepolis veel keuzevrijheid. Welke verzekering het beste past, hangt af van de persoonlijke situatie. 

2. Is een aanvullende verzekering verstandig?
De keuze voor een aanvullende verzekeringen hangt ook af van de persoonlijke situatie. Een aanvullende verzekering dekt zorg die niet in het basispakket zit, zoals: brillen, tandarts, fysiotherapie en steunzolen. Wie deze zorg verwacht, doet er verstandig aan om een aanvullende verzekering af te sluiten. Een aanvullende verzekering is echter niet altijd nodig. Het is bijvoorbeeld overbodig om een tandartsverzekering af te sluiten als iemand maar één keer per jaar voor controle gaat. 

3. Zal ik mijn eigen risico verhogen?
Het verhogen van het vrijwillig eigen risico kan premievoordeel opleveren. Het verplicht eigen risico bedraagt in 2017 € 385. Je kunt je eigen risico verhogen tot maximaal € 885. Advies: wie gezond is en weinig gebruikmaakt van de zorg uit de basisverzekering, kan kiezen voor een verhoogd eigen risico. Bedenk wel; mocht die persoon onverwacht toch in het ziekenhuis belanden, dan moet die persoon in één keer een flink bedrag betalen. Dat risico moet wel op te vangen zijn.

LTO Seizoenarbeid

Glastuinbouw Nederland - © 2024