Alstroemeria van de toekomst

Op donderdag 7 maart vond de voorjaarsbijeenkomst Alstroemeria in Bleiswijk plaats. De aanwezigen bezochten ‘Alstroemeria: de teelt van de toekomst’. Deze proef startte in november en loopt door tot maart 2021. Nieves Garcia, onderzoekster bij Wageningen University & Research, lichtte tijdens het kasbezoek de eerste resultaten toe.

LED-licht bij zonlicht
Kees Weerheim vertelde over de resultaten van de proef ‘LED-licht bij zonlicht’ die in september vorig jaar voor het gewas alstroemeria bij de WUR plaatsvond. Uit het onderzoek blijkt dat de lichtkleur bladkwaliteit en productie beïnvloedt bij alstroemeria, maar het is nog moeilijk een optimaal spectrum te kiezen. Jean Antoine Meiners besprak met de aanwezigen nieuw slakkenonderzoek. Toen werd het tijd om de benen even te strekken met een bezoek aan Delphy. Hier vertelde Rick van der Burg over de interessante proeven Perfecte Roos en Perfecte Chrysant.

Kennis in je Kas
Nadat de groep weer terug was bij de WUR was het tijd voor Gert van de Daalen, voorzitter landelijke commissie en van de gewascoöperatie om de actualiteiten toe te lichten. Ook de begroting voor 2019 is gepresenteerd. Joke Vreugdenhil besprak de noodzaak van sectorfinanciering van de drie programma’s binnen Kennis in je Kas (KIJK). De alstroemeriagroep is zeer actieve en betrokken groep. Kennis in je Kas geeft deze kleine gewasgroep de mogelijkheid om in de teelt vooruit te komen.

Download de presentaties
De presentaties vindt u onderaan dit bericht onder de button 'downloads'.

Joke Vreugdenhil

Stikstofdossier duurt maar voort

Begin oktober is er binnen de landbouw veel ophef ontstaan over de in de Kamerbrief van 4 oktober voorgestelde koppeling tussen dier/fosfaatrecht en ammoniak. Ook de voorgestelde inname van latente ruimte en de afroming van 30% bij extern salderen is...

Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies