Belangrijke informatie arbeidsmigranten: zo gaat Nederland om met corona

In tijden van crisis is communicatie essentieel. Naast de traditionele media - radio, televisie, dagbladen – wordt er ook veel informatie verspreid via social media. Daar zitten echter ook onjuiste en ongewenste berichten bij, waarvan de bron lastig te herhalen is. Dat was onlangs bijvoorbeeld het geval met berichten uit Polen over de houding van Neder-land met betrekking tot corona.

Als reactie daarop zijn nu vanuit de Werkgeverslijn land- en tuinbouw podcasts gemaakt in het Pools en Engels. Een Nederlandse versie vertelt werkgevers precies wat er in de podcasts wordt besproken. De uitzendingen zijn toegevoegd aan de uitgebreide informatie voor arbeidsmigranten op de website van de Werkgeverslijn. Daar zijn ook recente toespraken van minister president Mark Rutte en minister Carola Schouten van LNV te beluisteren in meerdere talen.
In de podcasts krijgen arbeidsmigranten in hun taal duidelijk uitleg over hoe regering, ondernemers en burgers in Nederland omgaan met de coronacrisis. Er wordt aandacht besteed aan cultuurverschillen en aan normen en waarden. Veel nadruk krijgt ook de gezondheidszorg in ons land, die wellicht anders is dan in bijvoorbeeld Polen, maar bekend staat als een van de beste gezondheidsstelsels in de wereld.

Blij met arbeidsmigranten
Zeer specifiek wordt benadrukt hoe belangrijk Poolse en andere Oost-Europese werknemers zijn voor de Nederlandse land- en tuinbouw, mede vanwege het seizoenskarakter van de open teelten én de glastuinbouw. De podcast maakt duidelijk hoe blij ondernemers zijn met de aanwezigheid van arbeidsmigranten en wat zij als werkgevers doen om hun werk en verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Klik voor de podcasts in de verschillende talen op onderstaande linkjes:

Poolse versie voor arbeidsmigranten;
Engelse versie voor arbeidsmigranten;
Nederlandse versie voor ondernemers.

Peter Loef

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies