Benchmark Cyclamen in volle gang

De Benchmark Cyclamen 2021 draait inmiddels op volle toeren. De cyclamen staan dit jaar in de showtuin van Beekenkamp. Er zijn 19 deelnemers die met zijn allen totaal 36 partijen heb-ben ingeleverd. Deze 36 partijen zijn onderverdeeld in 29 mini’s en 7 midi’s.

De planten zijn ingeleverd tussen 18 augustus en 29 september. Een aantal deelnemers heeft op twee momenten planten ingeleverd. Voordat de planten op de buitenlocatie werden gezet, kregen ze een transportsimulatie van vijf dagen bij 15°C in het donker. Daarna werd de tray met planten buiten gezet voor de winkelsimulatie. Deze duurde vier dagen.
Tenslotte werden de planten overgepot in een grote pot voor de consumentenfase. Naar gelang de grootte van de pot, werden er twee of drie planten in een pot geplant. De consumentenfase duurt maximaal zeven weken.

Landelijke Cyclamendag
Alle planten staan momenteel nog in de consumentenfase. Er zijn tot nu toe geen uitvallers. De eerste test liep vrijdag 15 oktober af en de laatste test op vrijdag 26 november. Op 19 november is er tijdens de Landelijke Cyclamendag de gelegenheid om de Benchmark in de Showtuin te bezoeken. Adres: Korte Kruisweg 163 in Maasdijk.
(Tekst: Linda van Leeuwen, Royal FloraHolland)

Glastuinbouw Nederland - © 2024