Collegebesluiten Ctgb april 2022

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand diverse besluiten genomen. Voor het totaal overzicht van de besluiten ten aanzien van gewasbeschermingsmiddelen en biociden zie de bijlagen.

Etiketuitbreidingen

Previcur Enegy (13221 N)
Het  schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof fosetyl en propamocarb wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met onder meer de volgende kleine toepassingen: Vruchtgroenten van Cucurbitaceae – eetbare schil (bedekte teelt, niet grondgebonden teelt), Aubergine (bedekte, niet grondgebonden teelt), Tomaat (bedekte, niet grondgebonden teelt), Bloembol- en bloemknolgewassen m.u.v. lelie en grofbollige narcis(bedekte teelt), Lelie (bedekte teelt), Narcis (bedekte teelt).
De etiketuitbreiding in de tomaat en aubergine betreft een toelating tegen bladphytophthora (Phytophthora infestans). De etiketuitbreiding in komkommer betreft een toelating tegen valse meeldauw (Pseudoperonospora cubensis). De etiketuitbreiding in de bedekte teelt van lelie en narcis betreft een toelating als dompelbehandeling tegen Pythium.

Kudos (15307 N)
Deze  groeiregulator op basis van de werkzame stof Prohexadioncalcium wordt voor  professioneel gebruik uitgebreid met gebruik in de volgende kleine toepassingen: bloemisterijgewassen, klimplanten (onbedekte teelt), sierheesters inclusief rozen (onbedekte teelt), bos- en haagplantsoen (onbedekte teelt), vruchtbomen en -struiken, vaste plantenteelt

In werking treden besluiten
Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl.
Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld. Deze besluiten worden gepubliceerd op de Ctgb-website.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024