Coronacrisis vraagt ook om hulp op persoonlijk en mentaal vlak

Het coronavirus heeft niet alleen bedrijfsmatige en financiële gevolgen. Ook binnen de privé-situatie of op mentaal vlak kan de crisis gevolgen hebben voor ondernemers. Ook die signalen vinden gehoor bij de ledenorganisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB. Zij hebben hiervoor een steunpunt opgezet, waarvan ook leden van Glastuinbouw Nederland gebruik van kunnen maken. Schroom niet om hulp te vragen.

Het steunpunt is opgezet in samenwerking met gespecialiseerde organisaties en is bestemd voor leden en niet-leden die door de coronacrisis op persoonlijk of mentaal vlak in de problemen komen. Ondernemers die behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek om hun hart te luchten of zorgen te delen, kunnen telefonisch contact opnemen met maatschappelijk werkers in de verschillende regio’s.

LTO Noord
In het werkgebied van LTO Noord is het informatiecentrum het eerste aanspreekpunt. Zij bieden een luisterend oor, geven professioneel advies en verwijzen desgewenst door naar specialisten. LTO Noord werkt hierbij samen met diverse onafhankelijke coaches, zoals: Agrozorgwijzer, Zorg om Boer en Tuinder en de professionals van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. Het informatiecentrum is bereikbaar via 088- 888 66 66 (kies optie 2) van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 16:30 uur. Ook bestaat de mogelijkheid online een reactieformulier in te vullen waarop een verzoek om teruggebeld te worden kan worden gedaan.

ZLTO
Voor een vertrouwelijk gesprek over sociaal-emotionele of psychische problematiek, kunnen ondernemers bij ZLTO terecht bij de Infolijn of bij een sociaal werker. Willem Leys is actief in Zeeland en West-Brabant, Adri van de Plas in Midden- en Oost-Brabant en Zuid-Gelderland. Zij helpen hulpzoekenden verder in alle vertrouwen en privacy, ook anoniem als dat nodig is. Contactgegevens: ZLTO Infolijn, telefoon 073 217 33 33, e-mail info@spam-protectzlto.nl, Willem Leys, telefoon 06 295 202 42, e-mail willem.leys@spam-protectzlto.nl, Adri van der Plas, telefoon 06 212 124 47, e-mail adri.van.de.plas@spam-protectzlto.nl.

LLTB
LLTB Ledenzorg biedt eveneens een luisterend oor voor ondernemers. Alle gesprekken worden vertrouwelijk behandeld. Daarnaast wordt geprobeerd de beller de weg te wijzen in het vinden van een oplossing. Zij kunnen bij Ledenzorg terecht voor psychische en sociaal-emotionele vragen, maar ook voor bedrijfseconomische vraagstukken of financiële problemen. Neem hiervoor contact op met Geert van Kempen, telefoon 06 136 067 16, e-mail gvkempen@spam-protectlltb.nl.

Glastuinbouw Nederland - © 2024