Financieringslink; een nieuwe manier van financiering

Eind 2014 heeft het ministerie van Economische Zaken het Aanvullend Actieplan Mkb- financiering naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin zijn maatregelen aangekondigd om financiering in het Midden- en Kleinbedrijf te stimuleren. Financierginslink (Fink) is een van deze maatregelen.

Financiering van het bedrijfsleven is in eerste instantie een marktactiviteit. De overheid kan niet op de stoel van financiële aanbieders gaan zitten, maar kan met Fink wel bijdragen aan een gezond en transparant financieringsaanbod.

Wat is fink?
Fink is een online portaal waarmee mkb bedrijven snel en gemakkelijk inzicht kunnen krijgen in hun financieringskansen bij meerdere financiers. Fink standaardiseert het proces van financieringsaanvragen en het verlenen hiervan. Hierdoor wordt het makkelijker voor ondernemers om te zien bij welke financiers zij terecht kunnen. Een voordeel hierbij is dat de ondernemer de informatie maar een keer hoeft in te vullen, waarna hij deze bij meerdere (aangesloten) financiers de aanvraag kan indienen.

Andere financiers
Fink legt de nadruk op andere financiers, uiteenlopend van crowdfundingplatforms tot participatiemaatschappijen en kredietunies. Dit zijn andere financiële organisaties dan de in de glastuinbouw traditioneel gebruikte financieringsmogelijkheden.

Wat is er mogelijk?
Fink richt zich specifiek op het midden- en kleinbedrijf. Om een standaardisatie van het proces te kunnen realiseren gaat het om investeringen tot € 500.000. Er zijn geen eisen of voorwaarden verbonden aan het doel van de investering. Op www.financieringslink.nl vindt u meer informatie over de pilot en de mogelijkheden die het u wellicht kan bieden.

Glastuinbouw Nederland - © 2024