Glastuinbouw dominant bij genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

Drie glastuinbouwbedrijven, waarvan twee uit de sierteelt, zijn in de race om de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 in de wacht te slepen. Beyond Chrysant uit Hoek van Holland, Van der Avoird Trayplant uit Bavel en Porta Nova uit Waddinxveen kregen, net als de vierde finalist Griffioen Wassenaar uit Boskoop, op vrijdag 13 januari persoonlijk bezoek van Michiel F. van Ginkel, voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

Op 29 maart maakt Piet Adema, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de winnaar bekend van zowel de ondernemersprijs als de themaprijs Nieuwe Teelten. De locatie van de uitreiking wordt binnenkort bekendgemaakt. De genomineerde bedrijven laten zien dat uitmuntend ondernemerschap ook tijdens uitdagende tijden kan zorgen voor succes op het gebied van duurzaamheid, innovatie en marktgerichtheid, zo meldt de jury.

Beyond Chrysant
De energie spat ervan af bij chrysantenbedrijf Beyond Chrysant, zo opent het juryrapport. Een bedrijf dat op zeer veel vlakken actief is. De maatschappelijke betrokkenheid is erg groot en dat vindt de jury lovenswaardig. Beyond Chrysant wordt door de jury gezien als een pionier als het gaat om reststromen en datagebruik. De wijze waarop het bedrijf communiceert met de eindklant vindt de jury heel goed. De ondernemersdynamiek van Beyond Chrysant is excellent te noemen. In een eerste reactie meldt Wouter Duijvesteijn: “Geweldig, we zijn een relatief klein bedrijf, maar proberen elke dag weer met ons team impact te maken met ons product en op het gebied van duurzaamheid. Wat een eer om genomineerd te zijn.”
Voorgedragen door Van Iperen, Glastuinbouw Nederland, SIGN en Flower Circus.

Porta Nova
Volgens het juryrapport scoort Porta Nova zeer goed op vrijwel alle vlakken waar de jury op heeft beoordeeld. Het rozenbedrijf wordt gezien als een vooruitstrevend bedrijf met onder andere een data-analist en een stevige inzet op robotisering. Ook over de wijze waarop Porta Nova haar product in de markt positioneert wordt geroemd door de jury. Een zeer waardige finalist voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Stefan Van Vuuren reageerde verrast: "Enorm trots! Met 250 medewerkers werken we hier 24/7 om de allerbeste rozen te maken. Vereerd dat we genomineerd zijn voor de Tuinbouw Ondernemersprijs.
Porta Nova is voorgedragen door Rabobank.

Van der Avorid Trayplant
Over Van der Avoird Trayplant, gespecialiseerd in aardbeien- en frambozenplanten, zegt de jury. Een onderneming met een sterke visie, wat goed is voor het bedrijf, maar ook voor de sector. Een bedrijf met aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. De visie op groei zien, de scherpe keuzes die de ondernemers durven maken en de aandacht voor de consequenties van deze keuzes voor de omgeving, zijn zeer lovenswaardig. Van der Avoird is een prachtig bedrijf dat zeer goed op orde is en weet waar het naar toe wil. Peter Van der Avoird vindt het geweldig om bij de laatste vier bedrijven te zitten voor deze prestigieuze prijs. “Erkenning voor ons bedrijf en zeker voor onze inzet op duurzaamheid."
Van der Avoird Trayplant is eveneens voorgedragen door Rabobank.

Klik hier voor meer informatie vanuit de organisatie.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2023