Hans van den Berg gestart als procesmanager warmteclusters

Hans van den Berg is deze week in opdracht van LTO Glaskracht Nederland gestart als procesmanager warmteclusters. Deze nieuwe taak is ontstaan in het kader van de vele ontwikkelingen en initiatieven rond klein- en grootschalige warmtevoorziening. Naast de bekende Warmterotonde Zuid-Holland moet ook worden gedacht aan de ontwikkelingen in de Greenport Aalsmeer en andere gebieden.

De eerste prioriteit ligt bij het grote glastuinbouwcluster in Zuid-Holland waar door recente ontwikkelingen een grote behoefte is ontstaan bij ondernemers om de kansen rond warmtevoorziening in kaart te brengen en ondersteuning te bieden in de stappen tot realisatie.

De komende periode ligt de nadruk op het inventariseren en concretiseren van de warmtebehoefte en de opties om die op clusterniveau te realiseren. In clusters waar deze eerste stap succesvol is verlopen wordt verdere ondersteuning gegeven richting realisatie.

Deze inzet is onderdeel van de activiteiten van LTO Glaskracht Nederland op de ontwikkeling van de warmtevoorziening. In de <link file:6975 download>warmtevisie 2016 leest u meer over de zienswijze van LTO Glaskracht Nederland.

Hans van den Berg is afkomstig van Sweco (voorheen Grontmij) en heeft de afgelopen jaren al veel werk verricht op het terrein van energie- en warmtevoorziening in de glastuinbouwsector.

Glastuinbouw Nederland - © 2024