Kasgroeit werft technisch talent voor de glastuinbouwsector

Na het eerste succes van ‘Sleutel aan je toekomst’ zijn onder andere Roy en Mhretab met succes gestart als technisch medewerker in de glastuinbouw, bij respectievelijk Ammerlaan en Vitensa. Om daar opvolging aan te geven, is Kasgroeit gestart met een nieuwe campagne. Doel is om kandidaten te vinden die de overstap willen maken naar een technische functie in de glastuinbouw, inclusief opleiding en begeleiding naar een nieuwe baan.

Het project ‘Sleutel aan je toekomst’ richt zich op het aantrekken van nieuwe mensen in de sector. Bijzonder aan dit traject is dat deelnemers alleen affiniteit hoeven te hebben met techniek. Een technische achtergrond is geen vereiste. “Er zijn nog genoeg mensen die op zoek zijn naar ander werk en een nieuwe uitdaging. Kenmerkend voor de technische banen in de sector is de dynamiek, veel verantwoordelijkheid en afwisseling in de werkzaamheden”, aldus Martijn van Velzen, adviseur arbeidsmarkt bij Kasgroeit.

Werken en leren
Kasgroeit lanceert dit najaar voor de tweede keer het leer-werk traject met de titel: ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’. In samenwerking  met glastuinbouwbedrijven en het ROVC worden (potentiële) medewerkers opgeleid tot technisch medewerker en vervolgens tot zelfstandig onderhoudsmonteur. Martijn van Velzen: “Kasgroeit heeft voor dit opleidingsprogramma een leerlijn ontwikkeld, een serie elkaar opvolgende cursussen waarmee we mensen gericht opleiden.”

De werving
De adviseurs van Kasgroeit doen de eerste screening van de kandidaten, waarna ze bij de deelnemende glastuinbouwbedrijven op gesprek gaan. Na de sollicitatieronde komen deelnemers in dienst van een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven en starten vervolgens op korte termijn met het opleidingsprogramma.

Deelnemende bedrijven
“We merken dat er nog steeds veel behoefte is aan instroom van technisch geschoold personeel binnen de glastuinbouwsector. Inmiddels hebben de eerste bedrijven zich aangemeld voor wie wij middels dit traject nieuwe technische medewerkers gaan werven”, zegt Martijn. Bedrijven die interesse hebben in deelname kunnen contact opnemen met Kasgroeit.
Meer informatie over het leer-werktraject en de voorwaarden voor deelname is hier te vinden.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 29 oktober bespreekt Kasgroeit tijdens een online webinar de mogelijkheden van ‘Sleutel aan je toekomst’ om nieuwe technische medewerkers te werven en op te leiden binnen je bedrijf. Klik voor meer informatie of aanmelden op deze link.

Klik hier voor de video Sleutel aan je toekomst bij Ammerlaan (Roy).  
Klik hier voor de video Sleutel aan je toekomst bij Vitensa (Mhretab).

Eva Cordewener (kasgroeit)

Glastuinbouw Nederland - © 2020