Knelpunten gewasbescherming centraal tijdens landelijke commissievergadering

De knelpunten in de radijsteelt, zoals rhizoctonia, koolvlieg en zwarte vaten werden tijdens de laatste landelijke commissievergadering Radijs uitvoerig besproken. De bewustwording van de versmalling en herregistratie in het middelenpakket en de noodzaak van het afleveren van een kwalitatief goed product vergt een stevige inzet van de ondernemers.

Om te voldoen aan de huidige en toekomstige regelgeving op het gebied van gewasbescherming verbreden de ondernemers de horizon waarin steeds meer energie wordt gestoken. De verdere ontwikkeling van groene gewasbeschermingsmiddelen waarmee de plantgezondheid gewaarborgd kan worden is van harte welkom.

Ook werd een bezoek gebracht aan Botany in Meterik en Cornelissen Fresh Food in Melderslo. Bij onderzoeksinstelling Botany gaf Peter Korsten een presentatie over het bedrijf. Op de locatie in Meterik wordt op 4 hectare onderzoek gedaan. Daarnaast werkt Botany in Venlo samen met HAS en Philips op het gebied van onderwijs, kennis en markt in BrightBox. BrightBox is een vooruitstrevend bedrijf in de vorm van een expertisecentrum voor daglichtloze meerlagenteelt.

Glastuinbouw Nederland - © 2024