#LoveFloriade roadtour van start

De promotietour van de tuinbouw om Floriade Expo 2022 in Almere een hart onder de riem te steken is donderdagmiddag 11 augustus van start gegaan. Doel is ervoor te zorgen dat het publiek de wereldtuinbouwtentoonstelling gaat herwaarderen en de komende weken – alsnog – een bezoek brengt aan Almere. De tour vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus.

Samen in actie voor Floriade heeft de hele Nederlandse tuinbouwsector in beweging gebracht. De oproep bleek een schot in de roos. Talloze kwekers en handelaren van bloemen, planten, groente, fruit, boomkwekerijproducten, bloembollen en zaden lieten weten graag mee te doen met #LoveFloriade.
Met als boodschap #LoveFloriade bezoekt het promotieteam komende drie dagen zoveel mogelijk plaatsen die in het verleden een editie van de Floriade hebben georganiseerd. Een van de locaties is Rotterdam, dat ter gelegenheid van de allereerste Floriade in 1960 speciaal de Euromast liet bouwen.

Floriade op de fiets
De rijdende kas van de roadtour wordt op zondagmiddag begeleid door sportieve fietsers. Zij rijden rond 16.00 uur voor de rijdende kas het Floriade-park op. Aanmelden kan via pressoffice@spam-protectfloriade.com.

Roger Abbenhuijs

Ketenaanpak Deense karren

In de glastuinbouw zijn we het begin van de keten. Onze ketenpartner vanuit het beroepsgoederenvervoer kampt met fysieke belasting van chauffeurs. Paritair wil men de fysieke belasting in de keten /sector onderzoeken met als doel: het bepalen omvang…

Jaarplan Netwerk 2024

Glastuinbouw Nederland wil het grootste onafhankelijke gewasnetwerk zijn voor ondernemers en stakeholders in de glastuinbouw waarin ondernemers en organisatie samen koersen op een toekomstgerichte verantwoorde glastuinbouw. Dat is de ambitie van de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024