Tuinbouw gezamenlijk in actie voor Floriade Expo #lovefloriade

Floriade Expo in Almere; een schitterend park, dat op dit moment in volle glorie staat te groeien en te bloeien. Een wereldtuinbouwtentoonstelling waar met name de Nederlandse tuinbouwsector zich na tien jaar weer uitbundig kan presenteren. Een park om trots op te zijn, maar ook een park dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

De berichten in de media over de huidige editie van de Floriade zijn zorgelijk. Dat is heel jammer en bovendien onterecht. Daarom komen partijen in de glastuinbouw in actie. Om dat te realiseren doen de initiatiefnemers een beroep op alle kwekers van bloemen, planten, groente, fruit en boomkwekerijproducten: help mee!

#LoveFloriade
Van donderdag 11 augustus tot en met zondag 14 augustus organiseert een gelegenheidscoalitie, die bestaat uit Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis,  een ludieke roadtour door Nederland. De boodschap: #LoveFloriade. Daarmee wordt de Floriade een hart onder de riem gestoken. Doel is er voor te zorgen dat het publiek de Floriade weer in het hart sluit.
Tijdens de roadtour worden allerlei middelen ingezet en krijgt de hele tuinbouwbranche de kans om aan te haken. De Floriade is immers het paradepaardje van de hele sector.

Wat kunnen telers doen?
Telers die net als de genoemde organisaties de Floriade een warm hart toedragen, worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Dat kan op de volgende manieren:

  • Producten ter beschikking stellen, die tijdens de roadtour worden uitgedeeld aan het publiek;
  • Meehelpen tijdens de actie;
  • Het aandragen van een goed idee voor #LoveFloriade.

Idee delen of meedoen
Ondernemers en medewerkers van glastuinbouwbedrijven die een suggestie willen delen, of zich willen aanmelden, kunnen contact opnemen met: Caroline Janknegt (Royal FloraHolland), telefoon 06 294 954 93, of Jan de Boer (Barendsen), telefoon 06 109 353 04. 

Neem voor meer informatie contact op met Bloemenbureau Holland.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024