Maatschappelijke Raad van Advies: terugblik 2023

De Maatschappelijke Raad van Advies (MRvA) komt verschillende keren per jaar bij elkaar om mee te denken, praten en reflecteren op belangrijke thema’s en ontwikkelingen voor internationale medewerkers. Onderstaand de aandachtspunten uit 2023.

Visie

In 2023 zijn we op twee manieren visievormend in gesprek gegaan. In de bijeenkomst van 30 oktober stonden verschillende visiedocumenten in wording op de agenda; toekomst arbeidsmigratie land- en tuinbouw en het deltaplan grip op arbeidsmigratie.

Voor het project werken in de Glastuinbouw in 2040 zijn leden van de Maatschappelijke Raad geïnterviewd en hebben hun kijk op de toekomst mee gegeven.

Instrumenten
In 2023 zijn de voor onze sector belangrijke instrumenten in de conceptfase voorgelegd en besproken in de Maatschappelijke Raad van Advies:

Werkbezoek
Om de verbinding met de praktijk goed te houden is in de zomer een gezamenlijk werkbezoek gebracht aan Bryte.

Om de speerpunten uit de Human Capital Agenda in het bijzonder voor Internationale Werknemers te bereiken, is de Maatschappelijke Raad van Advies Internationale Werknemers ingesteld. In deze adviesraad nemen specialisten deel, die een onafhankelijke kritische reflectie geven op Glastuinbouw Nederland en de voortgang op onze uitdagingen. Ook deelt de MRvA actuele inzichten op het thema. Daarnaast brengt de MRvA leden in verbinding met de belangen en beeldvorming van de relevante maatschappelijke doelgroepen.

Over de Maatschappelijke Raad van Advies

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024