Ministers Jetten en Staghouwer in gesprek met telers over energiecrisis

De ministers Staghouwer (LNV) en Jetten (Klimaat & Energie) brengen volgende week, vrijdag 18 maart, een bezoek aan de glastuinbouw. Op het bedrijf van Bosch Growers spreken zij met een drietal ondernemers over de crisis als gevolg van de hoge energieprijzen en de oorlog in Oekraine. Daarbij is ook Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Glastuinbouw Nederland, aanwezig.

De ondernemers die aansluiten zijn Wouter van den Bosch (paprika en bramen), Sebastiaan Breugem (tomaten) en Willem van der Voort (phalaenopsis). Laatstgenoemde sluit aan in zijn rol van voorzitter van de warmtecoöperatie Maasdijk. Samen met Adri Bom-Lemstra zullen zij een krachtig signaal afgeven richting de ministers over de ontstane situatie in de glastuinbouw.

Knelpunten
Alle genoemde ondernemers staan positief tegenover verduurzaming en hebben ieder op hun manier al initiatieven ontplooid en investeringen gedaan om de energietransirtie gestalte te geven. Maar zij lopen alle drie ook aan tegen barrières, tegenslagen en de consequenties daarvan. Met elkaar komen zij tot een breed pakket van vragen en knelpunten die zij met beide ministers willen bespreken.

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2024