Niek Jan van Kesteren nieuwe voorzitter Greenport Holland

Per 1 juni a.s. wordt Niek Jan van Kesteren, nu nog algemeen directeur VNO-NCW, benoemd tot voorzitter van Greenport Holland. Greenport Holland verwacht hiermee de interne samenwerking tussen de partijen die Greenport Holland vormen, te optimaliseren.

Van Kesteren stopt per 1 juni met zijn werkzaamheden bij VNO-NCW. Als voorzitter van Greenport Holland  volgt hij Loek Hermans op. Die zal  zich, wat betreft de tuinbouw,  volledig gaan concentreren op zijn rol als voorzitter van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Profilering en belangenbehartiging
Van Kesteren past goed in het profiel van de gewenste kandidaat. Deze krijgt de opdracht om de interne samenwerking  tussen de partijen die gezamenlijk Greenport Holland vormen, te optimaliseren en Greenport Holland als belangrijke speler in de tuinbouwsector verder te profileren. Het doel van Greenport Holland is te komen tot een gezamenlijke sectorstrategie en sectorpositionering. De partijen die Greenport Holland vormen zijn blij met opnieuw een voorzitter met veel  bestuurlijke ervaring.

Positie versterken
Het tuinbouwcluster bestaat uit uiteenlopende bedrijven en organisaties: o.a.  teeltbedrijven, veilingen, handelshuizen, exporteurs, tuinbouwtoeleveranciers, financiële en adviesinstellingen.  Binnen Greenport Holland stemmen de organisaties, die actief zijn in het tuinbouwcluster, hun gezamenlijke standpunt en  lobby af. Het tuinbouwcluster versterkt haar positie door voor tuinbouwbrede onderwerpen vanuit één vereniging te werken en eenduidig naar buiten te treden.  Zo profileert Greenport Holland zich herkenbaar en aanspreekbaar.  Greenport Holland omvat het totale tuinbouwcluster. De afgelopen jaren is Greenport Holland als 'economisch merk' bekend geworden: één van de pijlers onder de Nederlandse economie. 

Greenport Holland draagt bij aan een gezond Nederland door middel van het stimuleren van  een groene leefomgeving en de consumptie van veilig en gezond voedsel (een Gezond Nederland), het creëren van gunstige marktomstandigheden die groei mogelijk maken (Groene Economie) en het scheppen van de juiste randvoorwaarden om innovatie binnen de sector te bevorderen (Duurzame Innovatie).

Greenport Holland

Glastuinbouw Nederland - © 2024